Type: Diamond DA-42 NG Twinstar

Programma: FS2004 en FSX

Model: AI model Richard Faith

Operator: Martinair Flight Academy

Download: Kompleet vliegtuig


De Diamond DA42 Twin Star is een 4-zitter geproduceerd in Oostenrijk. De constructie bestaat voor een groot deel uit kunststof. Het toestel is in 2004 in Europa en 2005 in de USA gecertificeerd. De oorspronkelijke Tielert dieselmotor is in 2009 vervangen door de Austro E4 300 4 cylinder dieselmotor die ontwikkeld en gemaakt wordt door een dochterbedrijf van Diamond. De Austromotor levert 20% meer ververmogen en is een stuk zuiniger dan de Tielert-motor,waardoor een hoger startgewicht mogelijk is en betere prestaties geleverd worden. Deze versie, de D42NG, heeft een geïntegreerd Garmin G1000 met een Garmin GFC700 autopilot plus het moderne instrumentarium zoals gebruikt in de huidige generatie verkeersvliegtuigen. De PH-HFA maakt sedert october 2011 deel uit van de Martinairvloot.

Type: Socata TB-10 Tobago

Programma: FS2004 en FSX

Model: Jean-Pierre Brisard

Operator: Martinair Flight Academy

Download: Kompleet vliegtuig


In 1953 richtte Martin Schröder zijn eerste bedrijf op: de Dutch Aircraft Company. Hierin bekleedde hij drie functies: die van eigenaar, directeur en enig personeelslid. Met een aantal Piper Cub's maakte hij in die pioniersfase luchtreclame onder de bedrijfsnaam Reclamair. In 1974 is Reclamair van het vliegveld Hilversum naar Lelystad verhuisd. In hetzelfde jaar werd in Lelystad de Martinair Flight Academy gesticht. Men begon met het opleiden van privé-vliegers en vanaf midden jaren ‘80 ook beroepsvliegers. Eind jaren negentig werd ook de geïntegreerde beroepsopleiding tot verkeersvlieger ter hand genomen en verkreeg de school formeel van de luchtvaartautoriteiten de Europese erkenning. Martinair Flight Academy heeft de PH-MLS sinds 2004 in zijn vloot.

Type: Socata TB-20 Trinidad

Programma: FS2004 en FSX

Model: Jean-Pierre Brisard

Operator: Martinair Flight Academy

Download: Kompleet vliegtuig


De TB-20 Trinidad heeft een intrekbaar landingsgestel en een motor van 250 PK.  Martinair Flight Academy heeft de PH-MLL sinds 2004 in zijn vloot