Type: Boeing 757-200

Programma: FS2004 en FSX

Model: Project Opensky

Operator: DutchBird

Download: Kompleet vliegtuig


Dutchbird werd in 2000 opgericht door reisorganisatie Sudtours om de sterke positie van de KLM-dochters Transavia en Martinair te doorbreken. DutchBird onderscheidde zich als luchtvaartmaatschappij door de uitgebreide service aan boord, en heeft in haar bestaan drie maal de prijs voor beste charter luchtvaart-maatschappij gewonnen. Niettemin slaagde DutchBird er niet in contracten te verwerven van andere reisorganisaties en bleef het verlies lijden. Begin 2005 ging DutchBird failliet.

De vloot van bestond uit drie Boeing 757-200’s (PH-DBA, PH-DBB en PH-DBH, geleasd van Condor) en twee Airbus A320 ‘s(PH-BMC en PH-BMD, afkomstig van Sabena), die werden ingezet op vakantievluchten van Amsterdam naar het Middellandse Zeegebied, Egypte, Turkije, Gambia en de Canarische Eilanden. Het typische kleurenschema van het toestel, de gele buik met het rood-wit-blauw, was te danken aan het feit dat de Boeings van Condor een gele buik hadden. Hier is later het rood-wit-blauw aan toegevoegd.

Type: Airbus A320

Programma: FS2004 en FSX, pakket met 3 repaints

Model: Project Airbus Team

Operator: DutchBird

Download: Kompleet vliegtuig


De twee Airbus A320’s, PH-BMC en PH-BMD, waren afkomstig van de failliete Sabena. De toestellen zijn uiteindelijk naar Monarch Airlines in de UK gegaan. . Deze repaint is opgenomen in de download Airbus A320 Dutch pack for fs2004 and FSX