Type: BAe J31 Jetstream

Programma: FS2004 en FSX

Model: Jean-Pierre Brisard

Operator: A.I.S Airlines

Download: Kompleet vliegtuig


A.I.S Airlines is in 2009 opgericht and gevestigd op Lelystad Airport. Het maakt deel uit van de AIS Flight Academy. Het heeft 5 Jetstreams in zijn vloot voor de lijn  Münster-Osnabrück naar Stuttgart en voor lijnen in Scandinavië voor Flyglinjen, Direktflyg en Krohnair. Deze repaint maakt deel uit van de download:BAe J31 Jetstream Dutch Pack for FS2004 and FSX.

Type: Piper Tomahawk PA-38

Programma: FS2004 en FSX, pakket met 3 repaints

Model: AI model Richard Faith

Operator: A.Breslin, RAC, A.I.S Flight Academy

Download: Kompleet vliegtuig


De Tomahawk is een eenmotorig vliegtuig met een T-staart, een cantilever aan de onderkant van de vleugel en een cabine voor twee personen. Het vliegtuig heeft een vast driewielig landingsgestel en wordt aangedreven door een Lycoming O-235 viercilindermotor met een tweebladige propeller. De Tomahawk heeft twee zijdeuren met scharnieren aan de voorkant voor toegang tot de cabine.De Tomahawk was Piper’s poging om een betaalbaar trainingsvliegtuig met twee stoelen te ontwerpen. Voordat het vliegtuig ontworpen werd heeft Piper een groot onderzoek onder vlieginstructeurs gehouden. De instructeurs wilden vooral een vliegtuig dat een tolvlucht kon maken, omdat andere tweezitters zoals de Cessna 150 en 152 ontworpen waren om meteen weer uit een tolvlucht te komen. De Tomahawk NASA GA(W)-1 Whitcomb Airfoil gaf gehoor aan dit verzoek, door een actie van de piloot te vereisen als het vliegtuig in een tolvlucht raakte. Zo konden piloten leren omgaan met tolvluchten. De Tomahawk werd in 1977 geïntroduceerd als het model voor 1978. Het vliegtuig was in productie tot 1982. Uiteindelijk zijn er 2.484 vliegtuigen gebouwd. Het model van 1981 en 1982 werd de Tomahawk II genoemd. Hier zat onder meer verbeterde cabineverwarming en voorruit- verwarming in. Ook had het toestel een beter hoogteregelingssysteem, meer motorkracht, een anti-corrosielaag, betere geluidsdichtheid van de cockpit, grotere 6” wielen en banden zodat de propeller verder van de grond is en verbeterde prestaties op landingsbanen van gras of aarde.Na een aantal incidenten moesten door het Airworthiness Directive van 14 augustus 1983 moesten twee stall strips aan het vliegtuig toegevoegd worden om de overtrekkarakteristieken te standaardiseren en te verbeteren.

De PH-TMH vloog van juli 1979 tot april 2003 bij de Rotterdamse Aero Club. Daarna was het een aantal jaren privé-eigendom en van 2011 tot 2016 maakte het deel uit van de vloot van A.I.S. Flight Academy op Lelystad Airport. Vandaag de dag is het weer privé-eigendom. Dit pakket bevat ook 2 repaints van vroegere beschilderingen.

Type: Socata TB-9 Tampico

Programma: FS2004 en FSX

Model: Martin Strong

Operator: A.I.S. Flight Academy

Download: Kompleet vliegtuig


Socata is al sinds 1911 actief in de luchtvaartindustrie als Morane-Saulnier.  De naam Socata wordt sinds 1966 gevoerd. Tegenwoordig maakt het deel uit van de Daher-Socata groep dat naast eigen vliegtuigen onderdelen maakt voor o.a Airbus. De Socata TB serie is eind jaren zeventig van de vorige eeuw ontwikkeld als opvolger van de succesvolle Morane-Saulnier Rallye. In principe zijn alle rompen  van deze serie gelijk en verschilt alleen de motorkracht en uitrusting. De TB-9 Tampico heeft een vast onderstel en een Lycoming O-320-D2A motor van 160 PK. A.I.S Flight Academy is een opleider van zowel verkeers- als privévliegers. Het heeft 9 Socata's TB-9’s in zijn vloot.

Type: Socata TB-10 Tobago

Programma: FS2004 en FSX

Model: Jean-Pierre Brisard

Operator: A.I.S. Flight Academy

Download: Kompleet vliegtuig


De TB-10 Tobago heeft een wat ruimere cabine en een Lycoming O-320-A1AD motor van 180 PK. A.I.S Flight Academy heeft 3 Socata's TB-10’s in zijn vloot.

Type: Socata TB-20 Trinidad

Programma: FS2004 en FSX

Model: Jean-Pierre Brisard

Operator: A.I.S. Flight Academy

Download: Kompleet vliegtuig


De TB-20 Trinidad heeft een intrekbaar landingsgestel en een motor van 250 PK.  A.I.S Flight Academy heeft één Socata's TB-20 in zijn vloot..