Type: Cessna P-206 Super Skylane

Programma: FS2004 en FSX

Model: Massimo Grassi and Fravin Guidee

Operator: Flashband Flight en Seaport Commuter

Download: Kompleet vliegtuig


Seaport Commuter en Flashband Flight waren onderdeel van Nationaal Vliegtuig Beheer, Den Haag. Zij hielden zich vanaf 1969 tot 1974 bezig met rondvluchten en adhoc-charters vanaf Rotterdam Airport. In die periode had men gevlogen met een Cessna P206 Super Skylane, drie Dornier Do28D's en een Britten Norman BN-2A. De Islander PH-NVA werd aangekocht voor de lijndienst Amsterdam-Middenzeeland-Lille die al heel snel een regeltechte flop bleek. Daarnaast heeft men getracht in een zomerseizoen een wekelijkse dienst uit te voeren tussen Rotterdam en de waddeneilanden Ameland en Texel. In de weekenden werden rondvluchten boven Rotterdam uitgevoerd. De PH-KFF heeft van 1969 tot eind 1974 deel uit gemaakt van de vloot. Het lukten Flashband en Seaport niet om een positie op de markt te verwerven en stopten hun activiteiten. Helaas is deze repaint niet 100% correct omdat het model van Massimo Grassi and Fravin Guidee een paar beperkingen heeft. Een ander freeware model heb ik jammer genoeg niet kunnen vinden.

Type: Dornier Do 28D Skyservant

Programma: FS2004 en FSX, pakket met 2 repaints

Model: Anthony Konstantinidis

Operator: Flashband Flight, Seaport Commuter

Download: Kompleet vliegtuig


De PH-KLF heeft van 02.10.1969 tot 14.11.1972 deel uit gemaakt van de vloot van Flashband Flight en de PH-NVC slechts 4 maanden in 1971. De PH-KLF werd naar Portugal verkocht en de PH-NVC keerde terug naar verhuurder Dornier in Duitsland. .

Type: Britten Norman BN2A

Programma: FS2004 en FSX

Model: Marcel Kuhnt

Operator: Seaport Commuter

Download: Kompleet vliegtuig


De Islander PH-NVA werd aangekocht voor de lijndienst Amsterdam-Middenzeeland-Lille die al heel snel een regeltechte flop bleek. Daarnaast heeft men getracht in een zomerseizoen een wekelijkse dienst uit te voeren tussen Rotterdam en de waddeneilanden Ameland en Texel. In de weekenden werden rondvluchten boven Rotterdam uitgevoerd. De Islander PH-NVA kwam tijdens een rondvlucht boven de Grevelingedam in mist terecht en crashte. De piloot bleek niet te beschikken over enige blindvlieg ervaring en had deze vlucht nooit mogen uitvoeren. Het lukten Flashband en Seaport niet om een positie op de markt te verwerven en stopten hun activiteiten.

Type: De Havilland DH104 Serie 1

Programma: FS2004 en FSX

Model: Rick Piper

Operator: Flashband Flight

Download: Alléén repaint


De PH-KLS heeft slechts enkele weken, van 13.06.1965 tot 16.06.1965, deel uit gemaakt van de vloot van Flashband Flight. De PH-KLS(was G-AKET) werd geleased van Metropolitan Air Movements Ltd, Biggin Hill. De oorspronkelijke beschildering van Metropolitan werd gehandhaafd met alleen de naam "Flashband"op de romp. Het hoe en waarom van deze korte inschrijving is niet duidelijk.